van Joomla! naar WordPressHeb je een Joomla! website, maar wil je liever WordPress gebruiken? Je bent niet de enige!

Ik krijg de laatste tijd steeds vaker het verzoek om Joomla! websites om te bouwen naar WordPress.

Waarom willen klanten van Joomla naar WordPress?

Zonder Joomla! tekort te doen – het is namelijk een prachtig voorbeeld van een CMS – lijkt het voor de kleine tot middelgrote websites handiger om te werken met WordPress. Tot 10 jaar geleden was Joomla! het enige pakket waar ik mee werkte. Todat ik een opdracht voor WordPress kreeg! Ik was meteen verkocht!

Het gebruikersgemak, de online community en het grote aanbod van goede plugins hebben mij destijds over de streep getrokken om mezelf alleen nog maar te focussen op het maken van websites in WordPress. Natuurlijk hielp ik mijn Joomla! klanten wanneer zij hulp nodig hadden, maar ik zag de focus flink verschuiven.

Het is zelfs zo – nu 10 jaar later – dat al mijn ‘oude’ Joomla! klanten inmiddels over zijn naar WordPress. En met volle tevredenheid.

Ook jouw Joomla! website kan ik omzetten naar WordPress.

je hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden:

1. Alleen de inhoud van de website

Sommige klanten kiezen ervoor om een WordPress template aan te schaffen en de WordPress website zelf in te richten. In dat geval doe ik alleen maar een conversie voor de content. Alle Joomla! artikelen en categorieën worden dan omgezet naar berichten (of pagina’s indien gewenst)

2. De inhoud van de website + inrichting in een WordPress template

Dit is de meest gekozen optie van de Joomla! naar WordPress migratie. Naast het converteren van alle artikelen richt ik de nieuwe WordPress website helemaal in in een door jou gekozen template.

Waarom is dit de meest gekozen optie? Joomla! websites zijn meestal websites van minstens een paar jaar oud. Nu populaire termen als responsive, flat design en sticky menu’s waren toen nog helemaal niet aan de orde. Een mooi moment om de oude website ook nog eens in een nieuw jasje te stoppen!

3. De inhoud van de website + inrichting in een eigen design

Wil je geen gebruik maken van een template, maar heb je een eigen ontwerp laten maken? Dan laat ik jouw ontwerp ombouwen naar een template.

Extra opties:

  • Zoekmachine optimalisatie SEO – Verlies geen waarde!

    Heb je je Joomla! website geoptimaliseerd voor SEO? Dan zijn een aantal belangrijk:
    De meta gegevens (zoals Meta description en Meta title) moeten ook worden gemigreerd naar WordPress. Dan hoef je in WordPress deze gegevens in ieder geval niet handmatig over te typen.

    Het redirecten (301) van huidige links. De opbouw van Joomla! URL’s is vaak anders dan de URL’s van WordPress. Zet je dan je website om van Joomla! naar WordPress dan zal Google veel pagina’s niet meer kunnen vinden. Je krijgt dan de welbekende 404 foutmeldingen. Dat wil je te allen tijde voorkomen! Het is daarom noodzakelijk om 301 redirects op de oude pagina’s in te stellen. Op deze manier geef je bij Google aan dat de oude pagina permanent is verhuisd naar een nieuwe pagina

  • Webshop (van Virtuemart naar WooCommerce)

    Ook een Joomla! webshop met Virtuamart kan ik voor je omzetten naar WordPress. Hiervoor gebruik ik WooCommerce. Al je producten, categorieën, variaties, verzendemethodes, klanten, orders etc. komen dan in WooCommerce terecht.

 

Heb je vragen over het omzetten van je Joomla! website naar WordPress? Neem gerust contact met me op!
contactformulier in:

Stel een vraag