29
JUN
2011

De +1 functionaliteit van Google

Posted By :
Comments : 0

Om de concurrentie aan te gaan met Facebook en Twitter komt Google met haar eigen variant: De +1 button (spreek uit als plus one).

Het kan je wellicht al zijn opgevallen bij buitenlandse (vooral Amerikaanse) websites, maar sinds kort staat er vaak een +1 knopje naast de alom bekende facebook en twitter knopjes.

De afgelopen maanden is de oplettende internetgebruiker ongetwijfeld iets opgevallen. Bij verschillende websites, vooral Amerikaanse, prijkt er sinds kort een +1-knopje in de Google-kleuren naast de intussen wijdverspreide Tweet-knop en de Vind ik leuk-knop van Facebook.

 

 

Met de +1- knop van Google kun je je waardering voor een webpagina uiten aan de personen waarmee je via de verschillende diensten van Google in contact staat. Het nadeel is dat dit enkel zal werken met een Google account waaraan @gmail.com adres verbonden is. Ben je een Google-Apps gebruiker met je eigen domeinnaam, dan werkt dit momenteel (nog) niet.

Komt een pagina die je hebt gewaardeerd toevallig voor in de zoekresultaten van een Gmail-contact, dan krijgt hij of zij dat te zien

Google +1 uitgelegd in het Nederlands

Over mij

Laat een reactie achter

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.