26
JUN
2012

Dropbox: Altijd je belangrijkste documenten bij de hand

Posted By :
Comments : 0

DropboxIk was nog nooit zo enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid van een tool (buiten die van Apple producten natuurlijk) als over die van Dropbox. Daarom wil ik deze handige en voor mij onmisbaar stuk gereedschap met jullie delen.

Wat is Dropbox?

Dropbox is een dienst waarmee je je bestanden online kunt opslaan. Het grote voordeel hiervan is dat je je belangrijkste documenten, foto’s, etc. altijd bij de hand hebt. Zelfs op je iPhone, iPad of Android toestel.

 

Hoe gebruik ik Dropbox?

Ik heb de beschikking over 2 computers; 1 thuis en 1 op kantoor. Op beide computers heb ik Dropbox geïnstalleerd. Wanneer ik op de ene computer een document open (die in mijn Dropbox map staat), aanpas en het vervolgens weer bewaar, wordt het document meteen geüpload naar jouw persoonlijke plek op de Dropbox server. Wanneer je vervolgens je Dropbox map op de andere computer opent, zul je meteen merken dat het bestand ook op die plek is aangepast. Handig dus! Zo heb je altijd het meest recente document!

Zoals ik hierboven al schreef heeft Dropbox ook apps die je kunt downloaden op je iOS of Android toestel. Ook onderweg ben je dus in het bezit van al je belangrijkste documenten.

Ook is het mogelijk om mappen in je Dropbox map te delen met andere Dropbox gebruikers. Ik werk bijvoorbeeld vaak samen met Manola van Leeuwe van Fotografie+. Zij maakt regelmatig bedrijfsreportages die ik vervolgens moet gebruiken voor een nieuwe website van een klant. Zij hoeft alleen maar de juiste foto’s in de gedeelde map te plaatsen en ze worden meteen toegevoegd aan mijn Dropbox map. Ik heb ze dus meteen op mijn computer(s) staan!

Standaard krijg je van Dropbox 2gb aan ruimte, dat is meestal genoeg. Het kan echter voorkomen dat je extra ruimte nodig hebt, bijvoorbeeld als je meer foto’s wilt opslaan, of even een groot bestand van de ene naar de andere computer wilt verplaatsen

dropboxGratis Extra Dropbox Ruimte

De eerste 500 mb die je extra krijgt, krijg je als je je aanmeldt via deze link en vervolgens de Dropbox installeert op je (eerste) computer.

Er zijn nog meer eenvoudige manieren om meer ruimte te krijgen bij Dropbox, maar daar informeer ik je graag persoonlijk later over

Aanmelden voor Dropbox

Over mij

Laat een reactie achter

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.