16
JUL
2011

Grote bestanden versturen? Mustmedia gebruikt Wetransfer

Posted By :
Comments : 0

Heel af en toe kom ik op internet handige zaken tegen die ik graag wil delen. Zo ook nu weer.

Ik heb het hier over Wetransfer, een tool waarmee je op een hele simpele manier grote bestanden (tot 2GB per keer) kunt uitwisselen via email. En het is helemaal gratis!

De bestanden die je verstuurd blijven vervolgens twee weken beschikbaar voor de ontvanger. Daarna worden ze netjes verwijderd, zoals ook in de Voorwaarden is beschreven..

Ik gebruik Wetransfer nu al meer dan een jaar en ben ontzettend tevreden. Wanneer ik grote collecties foto’s of  website designs moet ontvangen kan dit zonder problemen en ontzettend snel. Je hoeft je data niet meer op een usb-stick of cd te zetten en het vervolgens op te sturen.

Wat zijn de voordelen?

Wetransfer heeft als doel ‘Snel grote bestanden te kunnen versturen’. Hiermee slagen zij met vlag en wimpel. De opzet is heel simpel. Je hoeft niet te registreren, dus wordt je niet overspoeld met onnodige emails. Je upload je bestanden (maakt niet uit welk type), vermeld het verzend emailadrs en de ontvangen. Je schrijft er eventueel een klein berichtje bij en je klikt op verzenden.

Klaar!

Wanneer de ontvanger de email heeft ontvangen en de bestanden heeft gedownload krijg je als verzender netjes een bevestigingsmail.

Wat zijn de nadelen?

Er is maar 1 nadeel en dat is dat de website is gemaakt in Flash, daardoor is deze niet te bezoeken via een iPhone, iPad of iPod. Hier wordt schijnbaar wel aan gewerkt, dus kan dit nadeel ook snel in de prullenbak

Voor wie is Wetransfer bedoeld?

Iedereen die wel eens grote bestanden verstuurt.

Kortom

Simpel, maar ontzettend doeltreffend

Bekijk de informatiepagina van Wetransfer voor meer informatie

Over mij

Laat een reactie achter

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.