17
MEI
2013

Interview Brabants Dagblad

Posted By :
Comments : 0

Voor de rubriek Eigen Baas ben ik door het Brabants Dagblad geinterviewd. Vrijdag 17 mei 2013 verscheen het interview in de Langstraat editie

Websites volgens de eisen van 2013

Door Hetty Dekkers

Waar ben je aan begonnen?

“Ik maak websites en webwinkels, hoofdzakelijk voor zzp’ers en kleine bedrijven. Al mijn sites maak ik in WordPress, omdat dat een gebruiksvriendelijke en makkelijke template is voor de klant. Laagdrempelig en eenvoudig te onderhouden, zodat de klant mijn hulp niet meer nodig heeft wanneer de website klaar is. De websites voldoen aan de eisen van 2013. Dat betekent dat ze er ook goed uitzien op de smartphone of de iPad, dat ze geintegreerd zijn met afcebook en twitter. Soms geef ik er een workshopje multimedia bij, als de klant dat wil. Mijn kracht is dat ik websites maak die precies aansluiten bij de behoefte van de klant. Betaalbaar en zonder overbodige foefjes.

Wat deed je hiervoor?

“Ik was en ben it-consultant bij een softwarebedrijf in Den Bosch. Voor dat werk ben ik heel de dag met klanten in de weer. Daarvoor studeerde ik marketing/communciatie en bedrijfskundige informatica. Door al die factoren ben ik communicatief vrij sterk. Een echte it’er is wel heel technisch, maar meestal minder goed in adviseren en zoch inleven in de vraag van de gebruiker. Ik maak al tien jaar websites. Dat liep zo goed dat ik drie jaar geleden mijn eigen bedrijf ben gestart. Dat doe ik in de avonduren en de weekends, naast mijn fulltimebaan. Zo ligt er wel veel druk op de planning, maar ik vind het werk ontzettend leuk. Elke tevreden klant maakt me blij, telkens weer.”

Wat zijn je ambities?

“Ik sta nu op een kruispunt. Binnen nu en vijf jaar hoop ik volledig voor mezelf te werken. Uiteindelijk lijkt het met fantastisch een eigen bedrijfspand te hebben met een paar mensen personeel, waar ik elke ochtend binnen kan stappen. Het belangrijkste voordeel van ondernemerschap vind ik de vrijheid en het gevoel dat je direct invloed hebt op je inkomsten. Bouw je meer websites, dan verdien je meer. Zet je een stapje meer voor je baas, dan krijg je hooguit een schouderklopje.”

Tips voor andere ondernemers?

“Bij twijfel gewoon doen. Het viel mij alles mee, ik had het veel lastiger verwacht. Zorg wel voor een goede boekhouder, die je adviseert en goed op de hoogte houdt.

Wat ik ook merkte, is dat het veel scheelt als je een echte onderneming hebt, met KvK-inschrijving en bedrijfsnaam. Dan verandert je imago plotseling van ‘neefje dat handig is met websites’ in een dienstverlener die iedereen kan benaderen.”

Bron: Brabants Dagblad 17 mei 2013 – Editie De langstraat

Over mij

Laat een reactie achter

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.