22
JUN
2014

Veilig je e-mailadres op je WordPress website plaatsen

Posted By :
Comments : 8

Toen ik twee maanden geleden deze nieuwe website opleverde kwam ik op het meesterlijke idee om mijn e-mailadres te vermelden op de website. Bezoekers zouden, mits ze een contactformulier niet fijn vinden, me nog makkelijker kunnen vinden en contact met me op kunnen nemen.

Niet dus!!

Een e-mailadres op een website plaatsen is namelijk niet zo slim. Dagelijks struinen zgn. spam robots miljoenen websites af op zoek naar e-mailadressen. Deze adressen worden vervolgens op een lijst gezet en zie daar. De eerste spam komt je mailbox ingerold.

Zo ook bij mij. Ik heb twee maanden geleden het e-mailadres jurgen@mustmedia.nl aangemaakt, gloedjenieuw adres dus. Nu twee maanden later krijg ik op dit adres dagelijks 10+ emails binnen. Deze e-mails komen helaas niet van potentiele nieuwe klanten, maar vragen mij naar mijn bankrekeninggegevens, vinden dat er één en ander verlengd moet worden aan mijn lichaam of willen me vertellen dat er ergens een pot goud speciaal op mij ligt te wachten.

Balen dus.

Op zoek naar een oplossing kwam ik al snel terecht bij de WordPress plugin Email Address Encoder. Dit is een kleine plugin om e-mailadressen en mailto links te beschermen tegen zgn. harvesting robots. Dit doet hij door de e-mailadressen en mailto links te coderen in decimale en hexadecimale waardes.

e-mailadres

Zo ziet het e-mailadres er op de website uit

mailtolink

En dit maakt Email Address Encoder ervan

 

De plugin werkt redelijk simpel,. Je installeert en activeert hem en je bent klaar. De plugin heeft direct invloed op berichten, pagina’s, reacties en tekst widgets. Je hoeft dus geen instellingen aan te passen, shortcodes in te voeren, of JavaScript te gebruiken.

Gewoon simpelweg bescherming tegen spam.

***update***

Heb je geen WordPress website, maar wil je toch je e-mailadres beveiligen. Kijk dan even op http://www.antispamweb.com/bescherm-email-tegen-spam.htm en genereer een ASCII Code van je e-mailadres.

Succes!

Over mij
 1. René Wennink Reply

  Goede tip. Dank hiervoor Jurgen!

  • Jurgen de Jong Reply

   Graag gedaan René. Veel succes!

 2. Marcel de Lange Reply

  Jurgen hartelijk dank hiervoor, eindelijk de tool die ik al heel lang zocht.

  Hartelijke groet,

  Marcel

  • Jurgen de Jong Reply

   Hoi Marcel,

   Graag gedaan!

 3. Jeffrey Beckers Reply

  Beste,

  Ik was te laat met het installeren van de encoder en mijn emailadres is volop zichtbaar binnen mijn google zoekresultaten. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze niet meer zichtbaar zijn in de zoekresultaten?

  Mvg,

  Jeffrey

  • Jurgen de Jong Reply

   Hoi Jeffrey,

   Je kunt via Google Webmastertools de specifieke pagina’s opnieuw laten indexeren. Het kan ook via deze link: https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url?pli=1

   Enige nadeel is dat je geen invloed hebt op de tijd die Google nodig heeft om je pagina opnieuw te indexeren.

   Succes

 4. Marion Reeuwijk Reply

  Hoi,
  Ik kwam je tip tegen, maar zag in je contact gegevens dat je via inspecteren gewoon het e-mail adres ziet staan. Is de encoder eraf? Zo ja, wat is de reden?

  • Jurgen de Jong Reply

   Hoi Marion,

   Dat klopt. Via inspecteren zie je het e-mailadres wel staan. Het gaat er echter om dat de source code niet te lezen is. Bekijk de source van deze pagina eens. Dan zul je geen e-mailadres vinden.

   Gr. Jurgen

Laat een reactie achter

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.