21
JUN
2016

Verwijder ‘categorie’ uit de Permalink van WordPress

Posted By :
Comments : 0

Oorspronkelijk was WordPress bedoeld als software voor bloggers. In de loop der tijd is dat flink veranderd. Toch zie je soms nog steeds iets terug van de blog mogelijkheden van WordPress.

Een voorbeeld hiervan is het gebruik van het voorvoegsel ‘category’ in URL’s waarbij berichten uit één bepaalde categorie worden getoond. WordPress zet er vervolgens het woord ‘category’ tussen.

De plugin FV Top Level Categories plugin maakt het mogelijk om het voorvoegsel te verwijderen voor de URL naar de categorie pagina.

Bijvoorbeeld: in plaats van https://www.mustmedia.nl/category/nieuws, kun je gebruik maken van https://www.mustmedia.nl/nieuws voor het adres van de categorie “nieuws”.

Let er wel op dat je dezelfde ‘permalink’ niet voor een andere pagina gebruikt, want dan creëer je een zogenaamde ‘loop’

Over mij
Bij Mustmedia ben ik het aanspreekpunt voor de klanten in elk project. In 2010 heb ik Mustmedia opgericht. Ik heb echter al meer dan 9 jaar ervaring in het bouwen van websites, maar ook in internet technologieën, IT, marketing en communicatie.

Laat een reactie achter

*