09
SEP
2014

WordPress 4.0 is uit! Wat is er nieuw?

Posted By :
Comments : 0

WordPress4Op 3 september 2014 is de lang verwachte WordPress versie 4 uitgebracht.

Deze week worden alle website van klanten met een WordPress Onderhoud abonnement geüpdatet naar de nieuwste versies. Je hoeft daar zelf natuurlijk niets voor te doen.

Een klein overzicht van nieuwe functionaliteiten van WordPress 4.0:

Previews in de editor

Er wordt nu een voorbeeld getoond in de editor van embedded YouTube filmpjes en tweets.

Verbeterde plugin installatie

het zoeken en selecteren en installeren van plugins is een stuk overzichtelijker geworden. Daarnaast wordt er veel meer informatie over de plugins verschaft.

Post editor verbeteringen

Er zijn enkele handige wijzigingen aan de editor aangebracht. Zo is de toolbar sticky geworden wat het eenvoudig maakt in het gebruik bij grotere artikelen. Daarnaast verandert de maat van de editor terwijl je een artikel aan het schrijven bent. Hierdoor ben je de scrollbalk kwijt die je een stuk meer overzicht geeft.

Media

De mediabibliotheek is uitgebreid met een rasterweergave; naast de ‘gewone’ lijstweergave. De editor zelf is ook aangepast en wordt nu automatisch vergroot tijdens het schrijven van een lang artikel. Ook is de ‘color picker’ weer toegevoegd aan de editor.

Verbeterde taalkeuze

Voorheen was de installatie van WordPress altijd in het Engels tenzij je gebruik maakte van een specifieke taal in de installatie. Vanaf WordPress 4.0 heb je de keuze uit meerdere talen, waaronder Nederlands.

En nog veel meer….

Bovenstaande wijzigingen is slechts een kleine greep uit alle updates. Er zijn een tal van verbeteringen aangebracht op het gebied van snelheid en veiligheid.

Zelf updaten?

Heb je WordPress Onderhoud afgenomen bij Mustmedia? Dan hoef je niets te doen. Ik zorg ervoor dat je de website zoals gewoonlijk wordt voorzien van een back-up en zal WordPress (en overige plugin updates) zal worden geüpdatet.

Heb je geen WordPress Onderhoud, dan kun je het gewoon zelf doen. Zorg wel dat je eerst een backup maakt!

Over mij

Laat een reactie achter

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.